novosti i savjeti u vezi frizura
Moderne frizure
Zanimljivo
Blog
četvrtak, listopad 15, 2009
Iako je punđa poprilično komplicirana frizura, pravljenje punđe zapravo ne mora da bude komplikovano niti da oduzima mnogo vremena.

Često je dovoljno da kosu samo uvijete u labav "čvor" te da taj čvor pričvrstite nekom velikom šnalom. Iako ova jednostavna punđa nije baš perfektna i nije specijalno "dizajnirana" ona ipak djeluje lijepo.

Savjeti koji će vam omogućiti da ubrzate proces pravljenja punđe.

- Pri korijenu isprskajte suhu kosu sprejom za volumen, zabacite glavu na dole i sušite je fenom nekoliko minuta. tako ćete kreirati volumen duž linije rasta kose, kao i na tjemenu, što će olakšati formiranje punđe.

- Prođite prstima kroz kosu nekoliko puta i skupite je u konjski rep visoko na tjemenu. Ova frizura djeluje vrlo seksi i zateže kožu lica, zbog čega ćete izgledati mlađe.

- Napravite čvor-punđu tako što ćete uviti konjski rep u krug, provući slobodan kraj kroz "omču" i zakačiti ga šnalama.
modernefrizure @ 10:32 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 23, 2009
Mnogi kada se ošišaju uvide da im puno bolje leži duga kosa i onda bi ponekad sve dali da im se vrati ošišana kosa.

Ošišanu kosu ne možete vratiti, osim dodavanjem ekstenzija ali to nije baš preporučljivo.

Jedna od radnji koje vam mogu donekle ubrzati rast kose jeste i redovno orezivanje vrhova kose. Naime, poznata je činjenica kako se rezanjem kose potiče njen rast.

Kosa obično raste do dužine od nekoliko centimetara i onda se počinje klasati i pucati. Ipak orezivanje kose vam neće značajno ubrzati rast kose.

Korišćenje Aloe Vere može također ubrzati rast kose. Aloe Vera je proizvod na biljnoj bazi koji se često koristi u kozmetičkoj industriji. Ova biljka vitaminima iz svog soka pomaže našoj koži i kosi da izgledaju odlično. Hrani kosu proteinima i mineralima, ubrzava njen rast i daje joj sjajan i zdrav izgled. Najbolje je nanijeti sok Aloe Vere i masirati tjeme te ostaviti da djeluje petnaestak minuta, nakon toga kosu isprati.
modernefrizure @ 01:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 14, 2009
Mnogi savjetuju da perete kosu pod jakim mlazom vode što je često u literaturi nazvao "vodena masaža".

Ovakve tvrdnje su tačne za one koji nemaju ozbiljnije probleme sa svojom kosom no, ukoliko je kosa oštećena, njeno pranje pod jakim mlazom vode može samo imati još gore posljedice.

Isto važi i za one koji imaju probleme sa gubitkom kose. Veoma je bitno paziti na koji način perete kosu koja drastično opada. Za problematičnu kosu se preporučuje veoma lagano pranje bez energičnih i grubih prelazaka rukama po kosi.
modernefrizure @ 01:57 |Komentiraj | Komentari: 0
Zanimljivi članci
google


Index.hr
Nema zapisa.